Как да изберем бърз кредит

Научете как да изберете най-подходящата компания от която да получите бързи пари на заем.

1. Лихвен процент

Най-важно за Вас е да намерите заемодател, който предлага достъпни условия , подходящи за Вашето финансово положение . Уверете се, че основната точка, по която сравняване различните кредиторди, е именно лихвеният процент, който предлагат и изберете този, с най-разумен такъв. Имайте предвид, че коректните компании не начисляват никакви скрити такси и комисионни. Но същевременно обърнете внимание, че най-ниския лихвен процент, не винаги означава най-добър кредитор, тъй като не трябва да забравяте за легитимността и цялостното качество на услугите на кредитора.

Съвет: Не се подвеждайте, ако Ви предложат нерално нисък лихвен процент.

2. Лиценз

Естествено, най-разумният избор е да се доверите на лицензиран и надежен заемодател. Той трябва да Ви предостави номер на валиден лиценз за финансова институция, издаден от БНБ, даващ му право да отпуска бързи потребителски заеми на физически лица.

Съвет: Никога не кандидатствайте за бърз кредит, ако не сте сигурни , че върпосната компания е лицензирана и има право да отпуска потребителски заеми на физически лица.

3. Гъвкави условия за изплащане

Изберете кредитор, който предлага гъвкави условия за погасяване на кредита. Това е не по-малко е ключов фактор, тъй като трябва да бъдете в състояние да изплатите заема по график, съобразно възможностите за плащане на конкретната вноска. Обичайно, колкото по-дълъг е срокът за изплащане, толкова по-високи са лихвите и съответно, колкото по-кратък е срокът – толкова по-високи са периодичните вноски.
Това е един от факторите, които трябва да проверите обстойно дори преди да подадете молбата си за заем.

Съвет: Проверете детайлно условията за изплащане, преди да ги приемте, тъй като за просрочени кредити, веднага се начисляват неустойки.

След като сте селектирали избора си на база на тези три най-важни фактора, не взимайте крайно решение, преди да се запознаете обстойно с всикчи, така наречени, „Общи условия“, които са неизменна част от договора, който бихте подписали в последствие. Уверете се, че всичко е изрядно и няма подвеждаща или съмнителна информация, както и скрити такси.
Съвет: Не подценявайте основните фактори при избора на заемодател и не пестете време за детайлно проучване, тъй като пропускането на важен детайл, може да ви струва много в последствие.